Nederlandse Houtpellets Rechtstreeks van de fabriek
Energy Pellets, powered by Labee Group Moerdijk

EN+ A1, DIN+ en NTA8080 gecertificeerde houtpellets

Het gebruik van houtpellets als alternatief voor gas is de laatste jaren flink in populariteit toegenomen. Om de gebruiker van pellets een transparant en gestandaardiseerd inzicht te geven in de kwaliteit van houtpellets zijn er drie normen ontwikkeld om de hoogste kwaliteit van pellets te garanderen: DINplus, ENplus/A1 en Better Biomass NTA8080.

Het DINplus keurmerk (ook wel geschreven als DIN+ of DIN plus) staat voor schoon, onbehandeld hout met een hoog rendement.

Better Biomass NTA8080 is een internationaal certificatiesysteem voor vaste, vloeibare en gasvormige biomassa. Het Better Biomass-certificaat wordt gebruikt om de duurzaamheid van biomassa voor energie, brandstoffen en bio-based producten aan te tonen.

Het ENplus A1 keurmerk (ook wel geschreven als EN+ A1 of ENplus/A1) garandeert de hoogste kwaliteit houtpellets en heeft strengere eisen ten aanzien van herkomst en productie. Door te kiezen voor houtpellets met deze keurmerken kunt u vertrouwen op de beste kwaliteit en vergroot u uw duurzaamheid met ons gecertificeerd biomassa brandstofaanbod.

Belangrijke punten
 • Certificaten zoals DINplus en ENplus A1 waarborgen de hoogste kwaliteit houtpellets

 • Gecertificeerde houtpellets zorgen voor een schone verbranding met minimale uitstoot
 • Keurmerken garanderen verantwoord beheerde bossen en het gebruik van pure hout zonder toevoegingen
 • Houtpellets met certificaten bieden een hoog rendement en dragen bij aan duurzaamheid
 • Witte en bruine pellets hebben verschillende toepassingen en zijn geschikt voor verschillende ruimtes

Het DINplus keurmerk voor houtpellets

Het DINplus keurmerk voor houtpellets is een internationaal erkend keurmerk dat al meer dan 15 jaar bestaat. Het keurmerk wordt uitgegeven door het Duitse TUV en is geschikt voor zowel particulier als industrieel gebruik.

Het keurmerk stelt strenge eisen aan zowel de pelletkorrels zelf als de pelletproducenten. De pelletproducenten worden jaarlijks gecontroleerd door een onafhankelijke partij om de hoogste kwaliteit te waarborgen. Met het DINplus keurmerk bent u verzekerd van houtpellets van topkwaliteit. 

Het keurmerk garandeert dat de pellets gemaakt zijn van schoon, onbehandeld hout met een hoog rendement. Door te kiezen voor houtpellets met het DINplus keurmerk kunt u dus vertrouwen op een brandstof van uitstekende kwaliteit.

 • Hoogwaardige brandstofkwaliteit

 • Schoon, onbehandeld hout

 • Hoog rendement

 • Schone verbranding zonder schadelijke stoffen

Het ENplus A1 keurmerk voor houtpellets

Het ENplus A1 keurmerk is een resultaat van een Europees initiatief om één uniform keurmerk te creëren voor de hoogste kwaliteit houtpellets in heel Europa. Het keurmerk waarborgt niet alleen de kwaliteit van de pellets zelf, maar ook de gehele waardeketen van toeleveranciers tot producenten. Door te kiezen voor houtpellets met het ENplus A1 keurmerk, kunt u er zeker van zijn dat u brandstof van de hoogste kwaliteit in handen heeft.

 
Stricte criteria
Om het ENplus A1 keurmerk te verkrijgen, moeten producenten van houtpellets voldoen aan strikte criteria en officieel vastgelegde minimale waardes. Daarnaast worden ze jaarlijks gecontroleerd door een onafhankelijk onderzoeksinstituut om de consistentie en betrouwbaarheid van de pellets te waarborgen. Een van de belangrijkste aspecten van het ENplus A1 keurmerk is de traceerbaarheid van de pellet, waardoor de herkomst altijd bekend is. Dit draagt bij aan de transparantie en duurzaamheid van de brandstof.
 
Hoge kwaliteit gegarandeerd
Het ENplus A1 keurmerk is een garantie voor constant hoge kwaliteit en betrouwbare brandstofwaarden. Het biedt zekerheid dat de houtpellets geproduceerd zijn volgens strikte richtlijnen en dat ze voldoen aan de hoogste normen. Door te kiezen voor houtpellets met dit keurmerk, draagt u bij aan duurzaamheid en een beter milieu. U kunt erop vertrouwen dat u een brandstof van topkwaliteit in huis haalt, die zorgt voor een optimale verbranding en een efficiënt energieverbruik.
 

Herkomst van de pellet

Een van de belangrijke aspecten van het ENplus A1 keurmerk is dat de herkomst van de pellet altijd bekend is. Dit betekent dat de gebruikte houtvezels afkomstig zijn van verantwoord beheerde bossen of zaagresten. Het gebruik van duurzame houtbronnen draagt bij aan de bescherming van de natuurlijke omgeving en het behoud van biodiversiteit. Bovendien worden er bij de productie van ENplus A1 gecertificeerde houtpellets geen toevoegingen zoals bindmiddelen gebruikt, waardoor de pellets puur en zonder schadelijke stoffen zijn.

 
Kwaliteitscriteria ENplus A1 keurmerk
 • Minimale calorische onderwaarde (MJ/kg): ≥ 16,5 

 • Maximale restvochtigheid (%): ≤ 10 

 • Maximale asgehalte (%): ≤ 0,7 

 • Maximale stofgehalte (%): ≤ 0,1 

 • Minimale mechanische duurzaamheid (%): ≥ 97,5 

 

Het belang van gecertificeerde houtpellets

Het gebruik van gecertificeerde houtpellets is van belang om de kwaliteit van de brandstof te waarborgen en een duurzame verwarmingsoptie te bieden. Door te kiezen voor gecertificeerde houtpellets kunt u vertrouwen op een schone verbranding met minimale uitstoot van schadelijke stoffen. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor uw gezondheid en die van uw omgeving. Gecertificeerde houtpellets worden geproduceerd van pure hout zonder toevoegingen zoals bindmiddelen. Hierdoor zijn ze zeer efficiënt en bieden ze een hoog rendement. Daarnaast worden deze pellets gemaakt van hout uit verantwoord beheerde bossen of zaagresten, waardoor u bijdraagt aan het behoud van onze waardevolle bossen. Door te kiezen voor gecertificeerde houtpellets kunt u vertrouwen op een schone verbranding met minimale uitstoot van schadelijke stoffen.
Het belang van gecertificeerde houtpellets kan niet genoeg benadrukt worden. Ze bieden niet alleen een hoogwaardige en duurzame verwarmingsoplossing, maar dragen ook bij aan een schonere en gezondere leefomgeving. Investeer in de kwaliteit van uw brandstof en kies voor gecertificeerde houtpellets.

Gecertificeerde houtpellets kopen

Aantal zakken:
66
Prijs per pallet:
Aantal zakken:
66
Prijs per pallet:
Aantal zakken:
48
Prijs per pallet:
Aantal zakken:
66
Prijs per pallet:
FAQ
Wat is het DINplus keurmerk voor houtpellets?
Het DINplus keurmerk is een internationaal erkend keurmerk dat al meer dan 15 jaar wordt gebruikt voor houtpellets. Het wordt uitgegeven door het Duitse TUV en garandeert dat de pellets gemaakt zijn van schoon, onbehandeld hout met een hoog rendement. Producenten worden jaarlijks gecontroleerd om de hoogste kwaliteit te waarborgen.
Wat is het ENplus A1 keurmerk voor houtpellets?
Het ENplus/A1 keurmerk is een Europees initiatief om één keurmerk te gebruiken voor de beste pellets van Europa. Om dit keurmerk te krijgen, worden de hele waardeketen van toeleveranciers tot producenten gecertificeerd. Pellets met dit keurmerk voldoen aan officieel vastgelegde minimale waardes en worden jaarlijks gecontroleerd door een onafhankelijk onderzoeksinstituut.
Waarom is het gebruik van gecertificeerde houtpellets belangrijk?
Gecertificeerde houtpellets garanderen een schone verbranding met minimale uitstoot van schadelijke stoffen. Keurmerken zoals DINplus en ENplus/A1 zorgen ervoor dat de pellets gemaakt zijn van hout uit verantwoord beheerde bossen of zaagresten en dat er geen toevoegingen zoals bindmiddelen worden gebruikt. Het gebruik van gecertificeerde houtpellets resulteert in een hoog rendement en draagt bij aan duurzaamheid.
Wat is het verschil tussen witte en bruine houtpellets?
Het verschil tussen witte en bruine houtpellets zit voornamelijk in het type hout dat gebruikt wordt en de toepassing ervan. Witte houtpellets worden gemaakt van zachte houtsoorten en zijn geschikt voor kleinere ruimtes. Bruine houtpellets worden gemaakt van hardere houtsoorten en zijn beter geschikt voor grotere ruimtes.
Welke keurmerken moet ik letten bij het kiezen van houtpellets?
Bij het kiezen van houtpellets is het belangrijk om te letten op keurmerken zoals DINplus en ENplus A1. Deze keurmerken garanderen een hoogwaardige brandstof met een hoog rendement en een schone verbranding. Door te kiezen voor gecertificeerde houtpellets kunt u vertrouwen op de beste kwaliteit en vergroot u uw duurzaamheid met ons gecertificeerd biomassa brandstofaanbod.

EnergyPellets Trading BV

Apolloweg 4
Havennummer M189A
4782 SB Moerdijk, Nederland

Alle prijzen zijn inclusief 21% BTW
©2024 EnergyPellets.nl