Nederlandse Houtpellets Rechtstreeks van de fabriek
Energy Pellets, powered by Labee Group Moerdijk

Pellets opslaan

Pellets bewaren op de juiste manier is essentieel om ervoor te zorgen dat ze goed brandbaar blijven en een maximaal rendement opleveren. Er zijn verschillende opties voor het opslaan van houtpellets, zowel binnen als buiten.

De opslag van pellets in een binnenruimte is eenvoudiger dan pellets buiten opslaan. Voor binnenopslag is het belangrijk om een droge ruimte zonder schimmels te hebben, bij voorkeur op een verhoogd platform zoals een houten pallet. Het is ook belangrijk om geen stenen of zand als ondergrond te gebruiken. Voor het opslaan van pellets buiten kunnen speciale opslagrekken worden gebruikt. Het is belangrijk om de pellets droog te houden en te beschermen tegen weersinvloeden met behulp van een goed afdekzeil. Het controleren van de pelletzakken op gaten en insecten is ook belangrijk om de kwaliteit te behouden. Door deze voorzorgsmaatregelen in acht te nemen, kunnen houten pellets enkele jaren worden bewaard zonder kwaliteitsverlies.

Belangrijkste tips en trucs:
  • Binnen: Pellets bewaren in een droge ruimte die bovendien schimmelvrij is.

  • Een verhoogd platform zoals een houten pallet is ideaal voor binnenopslag.
  • Gebruik geen stenen of zand als ondergrond voor opslag.
  • Buiten opslaan: Pellets bewaren op speciale opslagrekken.

  • Houtpellets kunt u enkele jaren bewaren zonder kwaliteitsverlies.

  • Gebruik een goed afdekzeil om pellets te beschermen tegen weersinvloeden.
  • Controleer de zakken regelmatig op gaten en insecten om de kwaliteit te behouden.

Afmetingen en opslagcapaciteit van houtpellets

Houten pellets zijn een efficiënte en duurzame brandstof. Pellets opslaan op de juiste manier is van essentieel belang om ervoor te zorgen dat ze hun kwaliteit behouden. Om de benodigde opslagruimte te bepalen, is het belangrijk om rekening te houden met de afmetingen en opslagcapaciteit van houtpellets.

De afmetingen van een zak houtpellets zijn 82 x 34 x 13 centimeter. Voor een palletzending, die meestal 65 zakken bevat, zijn de afmetingen ongeveer 120 x 120 x 150 centimeter. Een gezin met vier personen verbruikt in een gemiddeld stookseizoen 1000 – 2000 kilo pellets, oftewel 1 – 2 pallets.

Omschrijving

Afmetingen

Zakken per pallet

Volume (m³)

Zak houtpellets

82 x 34 x 13 cm

0,027

Palletzending (65 zakken)

120 x 120 x 150 cm

65

2,34

Het is belangrijk om de beschikbare ruimte goed te meten voordat u begint met het opslaan van pellets. Door rekening te houden met de afmetingen en opslagcapaciteit van houtpellets, kunt u ervoor zorgen dat u voldoende ruimte heeft om ze op een veilige en handige manier op te slaan.

Verschillende opslagoplossingen voor houtpellets

Er zijn verschillende oplossingen beschikbaar voor de veilige opslag van pellets. We begrijpen dat elke situatie uniek is en dat de beschikbare ruimte kan variëren. Daarom willen we enkele verschillende opties voor het bewaren van pellets met u delen, zodat u de juiste keuze kunt maken op basis van uw specifieke behoeften.

 

Opslag binnen

Een droge ruimte zonder schimmel, vocht of overstromingsgevaar is de beste en veiligste optie voor het opslaan van pellets. U kunt ervoor kiezen om de houtpellets op een verhoogd platform te plaatsen, zoals een pallet waarop de zakken afgeleverd zijn. Zorg ervoor dat de opslagruimte goed geventileerd is en dat de houtpellets beschermd zijn tegen vocht. Een droge en schimmelvrije omgeving is essentieel om de kwaliteit van de pellets te behouden.

 

Opslag buiten

Als binnenopslag geen haalbare optie is, kunt u overwegen om de houtpellets buiten op te slaan. Er zijn speciale opslagrekken beschikbaar die de pellets van de grond houden en beschermen tegen weersinvloeden. Zorg ervoor dat het afdekzeil goed is bevestigd, zodat de pellets droog blijven en beschermd zijn tegen vuil en vogelpoep.

Het controleren van de zakken van de pellets op gaten en insecten is ook belangrijk om de kwaliteit te behouden. Als u beschadigde pellets opmerkt, kunt u deze het beste verwijderen om te voorkomen dat de kwaliteit van de resterende pellets wordt aangetast.

 

Door te kiezen voor een geschikte opslagoplossing en de juiste voorzorgsmaatregelen te nemen, kunt u ervoor zorgen dat uw houtpellets langdurig worden bewaard zonder kwaliteitsverlies. Of u nu binnen of buiten opslaat, het behoud van de kwaliteit van uw pellets is essentieel voor een maximaal rendement bij het verbranden.

OpslagoptieVoordeelNadeel
Opslag binnenshuis
Optimale bescherming tegen vocht en weersinvloeden
Vereist voldoende binnenruimte en ventilatie
Opslag buiten met opslagrekken
Beschermt de pellets tegen contact met de grond en weersinvloeden
Vereist de aanschaf van opslagrekken
 

Koop nu uw voorraad houtpellets

Aantal zakken:
66
Prijs per pallet:
Aantal zakken:
66
Prijs per pallet:
Aantal zakken:
48
Prijs per pallet:
Aantal zakken:
66
Prijs per pallet:
FAQ
Hoe moeten houtpellets worden opgeslagen?

Houtpellets moeten worden opgeslagen op een droge en schimmelvrije plaats, bij voorkeur op een verhoogd platform zoals een houten pallet. Stenen of zand mogen niet als ondergrond worden gebruikt.

Hoe lang kunnen houtpellets worden bewaard?

Wanneer houtpellets volgens de juiste richtlijnen voor opslag worden bewaard, kunnen ze meerdere jaren hun kwaliteit behouden zonder verlies.

Wat zijn de afmetingen van een zak houtpellets?

De afmetingen van een zak houtpellets zijn 82 x 34 x 13 centimeter.

Welke opslagoplossingen zijn beschikbaar voor houtpellets?

Er zijn verschillende opslagoplossingen beschikbaar voor het veilig opslaan van houtpellets, zoals het plaatsen van de pellets op een verhoogd platform, het gebruik van speciale opslagrekken en het gebruik van een afdekzeil om de pellets te beschermen tegen weersinvloeden.

EnergyPellets Trading BV

Apolloweg 4
Havennummer M189A
4782 SB Moerdijk, Nederland

Alle prijzen zijn inclusief 21% BTW
©2024 EnergyPellets.nl