Nederlandse Houtpellets Rechtstreeks van de fabriek
Energy Pellets, powered by Labee Group Moerdijk

Technische specificaties houtpellets

Labee Group produceert en handelt in diverse soorten houtpellets, waaronder houtpellets zakgoed en houtpellets bulk. Deze houtpellets voldoen aan de hoge normen van keurmerken NTA8080, Din+ en EN+ A1. De technische specificaties van deze keurmerken garanderen onder andere een hoog calorische waarde, een laag vochtgehalte, minimale hoeveelheid fijne deeltjes en een laag asgehalte. Door te voldoen aan deze specificaties bieden de houtpellets van Labee Group een efficiënte en milieuvriendelijke optie voor gebruik in pelletkachels en -ketels.

Belangrijkste punten om te onthouden:

  • Certificaten zoals DINplus en ENplus A1 waarborgen de hoogste kwaliteit houtpellets

  • Gecertificeerde houtpellets zorgen voor een schone verbranding met minimale uitstoot
  • Keurmerken garanderen verantwoord beheerde bossen en het gebruik van pure hout zonder toevoegingen
  • Houtpellets met certificaten bieden een hoog rendement en dragen bij aan duurzaamheid
  • Witte en bruine pellets hebben verschillende toepassingen en zijn geschikt voor verschillende ruimtes

Calorische waarde en energiewaarde van houtpellets

De calorische waarde van houtpellets is een belangrijke technische eigenschap die de hoeveelheid warmte-energie aangeeft die vrijkomt bij verbranding. Bij Labee Group produceren we houtpellets met een hoge calorische waarde, wat betekent dat ze veel warmte produceren wanneer ze worden verbrand. Dit maakt ze bij uitstek geschikt als brandstof voor verwarmingssystemen zoals pelletkachels en -ketels.

Naast een hoge calorische waarde hebben onze houtpellets ook een hoge energiewaarde. Dit betekent dat ze efficiënt worden omgezet in warmte, waardoor ze energiezuinig zijn. Door te kiezen voor Labee Group houtpellets kunt u dus niet alleen genieten van een warme en comfortabele omgeving, maar ook bijdragen aan een duurzame en milieuvriendelijke verwarming.

Met onze houtpellets met een hoge calorische en energiewaarde bieden we een duurzaam en efficiënt alternatief voor conventionele brandstoffen. Zo kunt u niet alleen geld besparen op uw energierekening, maar ook uw ecologische voetafdruk verkleinen.

Wanneer u op zoek bent naar houtpellets met een goede technische kwaliteit, let dan zeker op de calorische waarde en energiewaarde. Door te kiezen voor Labee Group kunt u ervan verzekerd zijn dat u hoogwaardige houtpellets ontvangt die aan deze belangrijke specificaties voldoen.

Technische eigenschappen van houtpellets

De technische eigenschappen van houtpellets zijn van groot belang bij het beoordelen van de prestaties en kwaliteit ervan. Bij Labee Group voldoen onze houtpellets aan strenge specificaties om te zorgen voor optimale prestaties en efficiëntie in verwarmingssystemen. Hieronder staan enkele belangrijke eigenschappen van onze houtpellets:
  • Laag vochtgehalte: Onze houtpellets hebben een laag vochtgehalte, wat zorgt voor een optimale verbranding en een hogere energie-efficiëntie. Dit betekent dat er meer warmte wordt geproduceerd bij de verbranding, waardoor uw verwarmingssysteem efficiënter kan werken.

  • Laag asgehalte: Onze houtpellets hebben ook een laag asgehalte, wat betekent dat er na verbranding minder residu achterblijft. Dit draagt bij aan een schonere verbranding en vermindert de hoeveelheid onderhoud en reiniging van uw verwarmingssysteem.

  • Chemische samenstelling: Onze houtpellets voldoen aan de vereisten voor chemische samenstelling, wat bijdraagt aan hun consistentie en betrouwbaarheid. We zorgen ervoor dat onze houtpellets geen schadelijke stoffen bevatten die een negatieve invloed kunnen hebben op de verbranding en de luchtkwaliteit.

  • Oorsprong van het hout: We waarborgen dat het hout dat wordt gebruikt voor onze houtpellets afkomstig is van duurzaam beheerde bossen. Door gebruik te maken van duurzaam geproduceerd hout dragen we bij aan het behoud van bosgebieden en verminderen we de impact op het milieu.

Duurzaamheid en certificering van houtpellets

Als het gaat om duurzaamheid en milieuvriendelijkheid, voldoen de houtpellets van Labee Group aan de hoogste normen. Onze houtpellets zijn geproduceerd volgens de vereisten van de Better Biomass NTA8080-certificering, wat betekent dat ze afkomstig zijn van duurzaam beheerde bossen. Dit zorgt ervoor dat de bron van ons houtpellets duurzaam is en dat het productieproces voldoet aan strenge milieunormen.

Daarnaast zijn onze houtpellets gecertificeerd volgens Din+ en/of EN+ A1. Deze certificeringen garanderen dat onze houtpellets voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen en betrouwbaar zijn. Het betekent ook dat onze klanten kunnen vertrouwen op de duurzaamheid en efficiëntie van onze houtpellets, waardoor ze een goede keuze zijn voor zowel het milieu als het verwarmingssysteem.

Wanneer u kiest voor Labee Group houtpellets, kunt u er zeker van zijn dat u een duurzame en gecertificeerde brandstof kiest. Onze houtpellets zijn niet alleen een milieuvriendelijke optie, maar ze bieden ook een hoog rendement en optimale prestaties. Door te kiezen voor duurzame houtpellets draagt u bij aan een schonere en groenere toekomst. Kies vandaag nog voor Labee Group en geniet van de voordelen van onze duurzame en gecertificeerde houtpellets.

CertificeringBeschrijving
Better Biomass NTA8080

Garandeert duurzame productie en beheer van bossen

Din+
Bekrachtigt hoge kwaliteitsnormen en betrouwbaarheid
EN+ A1
Waardeert excellentie in kwaliteit en prestaties
Aantal zakken:
66
Prijs per pallet:
Aantal zakken:
66
Prijs per pallet:
Aantal zakken:
48
Prijs per pallet:
Aantal zakken:
66
Prijs per pallet:
FAQ
Wat zijn de technische specificaties van de keurmerken NTA8080, Din+ en EN+ A1?
Deze keurmerken garanderen onder andere een hoog calorische waarde, een laag vochtgehalte, minimale hoeveelheid fijne deeltjes en een laag asgehalte.
Wat is de calorische waarde en energiewaarde van houtpellets?
De calorische waarde verwijst naar de hoeveelheid warmte-energie die vrijkomt bij verbranding van de houtpellets. Houtpellets hebben een hoge calorische waarde, wat betekent dat ze veel warmte produceren. Daarnaast hebben ze ook een hoge energiewaarde, waardoor ze efficiënt zijn als brandstof voor verwarmingssystemen.
Welke technische eigenschappen zijn belangrijk bij houtpellets?
Belangrijke technische eigenschappen van houtpellets zijn onder andere een laag vochtgehalte voor optimale verbranding en hogere energie-efficiëntie, een laag asgehalte zodat er minder residu achterblijft na verbranding, en de overeenstemming met specificaties met betrekking tot chemische samenstelling, chloorgehalte en oorsprong van het hout.
Hoe duurzaam zijn de houtpellets van Labee Group?
De houtpellets van Labee Group zijn duurzaam geproduceerd en voldoen aan de vereisten van de Better Biomass NTA8080-certificering. Dit waarborgt dat de houtpellets afkomstig zijn van duurzaam beheerde bossen en dat het productieproces voldoet aan strenge milieunormen.
Welke certificering hebben de houtpellets van Labee Group?
De houtpellets van Labee Group zijn gecertificeerd volgens de Better Biomass NTA8080, Din+ en/of EN+ A1 keurmerken, wat staat voor hun hoge kwaliteit en betrouwbaarheid.

EnergyPellets Trading BV

Apolloweg 4
Havennummer M189A
4782 SB Moerdijk, Nederland

Alle prijzen zijn inclusief 21% BTW
©2024 EnergyPellets.nl